بلبرینگ ریلی و خطی

بلبرینگ ریلی

بلبرینگ‌ها از خانواده یاتاقان‌ها هستند که برای چرخش و حرکت و کاهش اصطحکاک و از همه مهم تر افزایش سرعت به کار میروند، این وسایل پیشرفته کاربرد های بسیار زیادی دارند و در وسایل زیادی مانند موتورها و انواع ماشین‌ها میتوان از انها استفاده کرد؛ در اصل اختراع بلبرینگ ها به اندازه چرخ در صنایع گوناگون مخصوصا ماشین سازی ها تاثیر بسیار بالایی داشته است.

این وسیله انواع گوناگونی دارد که هر کدام برای بخش بخصوصی کاربرد دارند یکی از انواع این وسیله را میتوان بلبریگ ریلی نامید که خود دارای انواع مختلفی می باشند

هدف استفاده از بلبرینگ ها

هدف اصلی از به کار بردن این قطعات در ماشین ها و دستگاه های صنعتی جلوگیری از تماس مستقیم فلز به فلز در بین دو عنصری است که در حرکت قرار دارند و این موضوع باعث می‌شود از اصطکاک، تولید گرما و در نهایت سایش قطعات جلوگیری شود و همچنین با جایگزینی حرکت لغزشی به وسیله‌ غلتک، اصطکاک را کم و مصرف انرژی را کاهش دهد و از این رو هزینه شما را کمتر میکند و کیفیت کار شما را بالاتر میبرد.

بلبرینگ ریلی چیست؟

این مدل بلبرینگ ها اصطحکاک بسیار پایینی دارند و به راحتی میتوانند وزن زیادی را تحمل کنند، در این مدل حرکت خطی کاملا درست و دقیق انجام می‌شود و میزان لق زدن انها بسیار کم است؛ بعد از به وجود امدن بلبرینگ های خطی بسیاری از افراد این مدل را به عنوان انتخاب اول خود در نظر گرفتند.

کاربرد های مختلف بلبرینگ ریلی

تنوع مدل و تنوع کاربرد بلبرینگ ریلی باعث شده تا در صنایع گوناگونی بتوانید از ان استفاده کنید برای مثال:

دستگاه پرینتر سه بعدی، دستگاه های بسته بندی، دستگاه سی ان سی، ماشین برش، سیستم های اندازه گیری، ماشین آلات حفاری، اتوماسیون های صنعتی، مدول ها

انواع مختلف بلبرینگ ریلی

مدل های بسیار زیادی از این بلبرینگ تولید شده است تا بتوان برای دستگاه ها و کارهای مختلف از ان استفاده کرد از جمله مدل های این محصول میتوانیم به بلبرینگ ریلی ساده، بلبرینگ ریلی شیاردار، بلبرینگ ریلی فلنج دار، بلبرینگ ریلی بلوکی، بلبرینگ ریلی بلوکی شیاردار اشاره کنیم که کاربرد بیشتری دارند

  •  بلبرینگ ریلی ساده: این مدل با نام دیگر LM با ظاهری استوانه‌ ای روانه بازار شده است و دارای مکانیزم حرکتی رفتی و برگشتی می باشند و در تمامی صنایع میتوانید با خیال راحت از ان استفاده کنید و برای مهار کردن انها یک براکت نگهدارنده مخصوص کافی است
  •   بلبرینگ ریلی شیاردار: این مدل بلبرینگ دارای قطری بین ۴ میلیمتر تا ۶۰ میلیمتر است و حروف op هک شده بر روی ان نشان دهنده نوع شیاردار ان است؛ به علاوه این محصول دارای نگهدارنده ساچمه ، صفحه ساچمه اسلیو خارجی و درزگیر لاستیکی می باشند و شیار هایی که روی ان مشاهده میکنید برای قرار گیری بر روی شفت پایه دار می باشد؛ برای مهار کردن ان نیز از بلوک المینیومی استفاده میشود.

بلبرینگ ریلی فلنج دار این مدل برای تحمل بارهای شعاعی و محوری است و به راحتی وزن زیادی را تحمل میکند، پرکاربرد ترین مدل این بلبریگ سریLMF دایره‌ای، LMK با فلنج مربعی و سریLMH می باشد.

بلبرینگ ریلیLMF این مدل دارای قطرهای مختلفی است که بر اساس دستگاه خود می‌توانید قطر مناسب را انتخاب کنید، بهترین بلبرینگ برای قرارگیری روی دستگاه سی ان ان این مدل می باشد و نصب ان نیز بسیار اسان است، برای کارهایی که نیاز به دمای بسیار بالا دارند از این مدل با جنس فولاد استفاده میکنند؛ اما ویژگی های مهمی که این مدل دارد متریال ضد زنگ بودن و ضد خوردگی بودن است.

بلبرینگ ریلی بلوکی این بلبرینگ با علامت اختصاری scنشان داده می‌شوند، بلبرینگ داخلی ان از جنس المینیوم است که از طریق دو خار فنری تصویب و محافظت میشود.

بلبرینگ ریلی بلوکی شیاردار این مدل که با علامت اختصاری SBR در بازار پیدا میشوند نیز دارای بلوک المینیومی است، این بلبرینگ ها در چهار طرف بلوک خود سوراخهایی است که از طریق انها به دستگاه مورد نظر متصل می‌شوند.

بررسی و معرفی بلبرینگ خطی

در صنایع مختلف دستگاه ها و سیستم هایی وجود دارند که عملکرد آن ها وابسته به نوعی حرکت در ساختار آن ها می باشد و این حرکت ها ممکن است اصحکاکی را به وجود اورند از این رو برای کم کردن و از بین بردن این اصطحکاک دستگاه ها از بلبرینگ استفاده میکنند؛ یکی از انواع مختلف بلبرینگ که در صنایع مختلف کاربرد بسیار زیادی دارد بلبرینگ خطی است.

بلبرینگ های خطی در صنایع کاربرد زیادی دارند و نیز دارای انواع مختلف برای کارهای گوناگون می باشند؛ برای اشنایی بیشتر شما با این مدل یاتاقان یا بلبرینگ در ادامه توضیحات مفصلی را ارائه میدهم؛ با ما همراه باشید.

مزایای بلبرینگ خطی

بلبرینگ های خطی علاوه بر راحت ترکردن حرکت و جلوگیری از ایجاد اصطحکاک در دستگاه ها وظیفه تحمل وزن های سنگین را نیز دارند، به این صورت به راحتی میتوانید هرچه که خواستید بر روی انها سواری کنید بدون اینکه نگران شکستن یا اسیب دیدن ان باشید و البته به دلیل توانایی تحمل وزن بالا به راحتی میتواند زمان های طولانی برای شما کار کند.

چگونگی استفاده از بلبرینگ خطی

برای اینکه یک بلبرینگ بتواند حرکتی دقیق، روان و بدون خطا داشته باشد و دستگاه شما را با مشکلی روبرو نکند به یک میله با دقت ساخت بالا و همچنین سطحی صاف نیاز دارند به همین دلیل از شفت‌های هارد و هارد کروم برای اتصال انها استفاده می شود؛ این نوع از شفت‌ها با داشتن درجه سختی بالا و همچنین سطح بسیار صاف، بهترین انتخاب ساخت یک محور صاف برای قرار گیری بلبرینگ های خطی می باشند.

انواع مختلف بلبرینگ خطی

  • بلبرینگ خطی ساده این مدل از ساده ترین نوع بلبرینگ های خطی است که ظاهری استوانه ای شکل دارد و با عنوان سری LM در بازار پیدا میشود، برای استفاده از ان نیاز به یک براکت مخصوص دارید تا بتوانید کنترلش کنید؛ نام گذاری این نوع به صورت LM…UU و یا LM…LUU است که قسمت میانی نشانگر قطر داخلی بلبرینگ و حرف L نشان دهنده طول آن است.
  • بلبرینگ خطی شیار دار در این مدل نیز شکافی بر روی بدنه بلبرینگ قرار دارد که این امکان را ایجاد میکند تا بتوانید بر روی شفت های پایه دار قرارش دهید؛ برای استفاده از این محصول معمولا از یک بلوک المینیومی استفاده میشود تا بتوان مهارش کرد. بلبرینگ های خطی شیار دار با مدل LM…UUOP شناخته می‌شوند.
  • بلبرینگ خطی فلنج دار این بلبرینگ به راحتی تصب و مهار میشود و به همین دلیل طرفداران بسیار زیادی نیز دارد، فلنج هایی که بر روی این بلبرینگ قرار دارند به شما این امکان را میدهند تا با استفاده از پیچ هایی به راحتی ان را به دستگاه ومحل مورد نظر متصل کنید؛ این مدل دارای فلنج های گوناگونی است که پر‌کاربرد ترین آنها سری LMF با فلنج دایره‌ای، سری LMK با فلنج مربعی و سری LMH است.
  • بلبرینگ های خطی بلوکی این مدل که با نام اختصاصsc شناخته میشوند و قسمت داخلی ان از جنس المینیوم است که از طریق دو خار فنری تصویب و محافظت میشود و مشکل مهار کردن مدل های قبلی را برطرف کرده اند و با وجود ۴ سوراخ در اطراف ان امکان اتصال به سطوح مختلف را برایتان امکان پذیر کرده است.
  • بلبرینگ خطی بلوکی شیار دار این مدل که با علامت اختصاری SBR در بازار پیدا میشوند نیز دارای بلوک المینیومی است، این بلبرینگ ها در چهار طرف بلوک خود سوراخهایی است که از طریق انها به دستگاه مورد نظر متصل میشوند؛ این نوع از بلبرینگ های خطی به دلیل داشتن شیار برای قرارگیری بر روی شفت‌های پایه ‌دار مناسب هستند.

موارد استفاده از بلبرینگ های خطی

  • دستگاه پرینتر سه بعدی
  • دستگاه های بسته بندی
  • دستگاه سی ان سی
  • ماشین برش لیزر و پلاسما
  • سیستم های اندازه گیری
  • ماشین آلات حفاری
  • اتوماسیون های صنعتی
  • مدول ها
  • دستگاه های بدنسازی

بیرینگ خطی یا بال بوشینگ و کاربرد آن در صنعت

بلبرینگ خطی و بال بوشینگ

بلبرینگ خطی و بال بوشینگ ها در دستگاه های صنعتی و مکانیزم های حرکت رفت و برگشتی کاربرد زیادی دارند. در حقیقت بیرینگ خطی زمانی استفاده می شود که شافت بخواهد نقش میله راهنما را بازی کند در این شرایط برای ما مهم است که حرکت با دقت و بدون لقی انجام شود. تفاوت بیرینگ خطی با بلبرینگ و رولبرینگ‌ها در این است بلبرینگ و رولبرینگ ها در مکانیـزیم چرخشی استفاده می شوند ولی بلبرینگ خطی در مکانیزیم حرکت در جهت طولی استفاده می شود.

علت استفاده از بلبرینگ خطی وبال بوشینگ ها در صنعت

اختراع بلبرینگ خطی (بیرینگ خطی) و بال بوشینگ ها با یک احساس نیاز برای جابجایی رفت برگشت روی یک میله راهنما با دقت زیاد و حرکت بدون لقی صورت پذیرفت . مشکل اصلی حرکت با دقت زیاد و حرکت بدون لقی این بود که هرچه طول میله راهنما زیاد تر میشد خیز میله نیز به همان نسبت افزایش می یافت که بری حل این مشکل مجبور شدند از پایه (یاتاقان) استفاده کنند که استفاده از یاتاقان لغزشی اصطحکاک را به شدت افزایش میداد پس مهندسان برای غلبه بر این مشکل یاتاقان را با ساچمه و بوش ترکیب کردنند و به این صورت بیرینگ خطی (بلبرینگ خطی)  اختراع شد.

کاربرد بال بوشینگ و بیرینگ خطی (بلبرینگ خطی)

همانطور که گفته شد یکی از کاربردهای بــال بوشیــنگ و بیـرینگ های خطی در مکانیزم های رفت و برگشتی می باشد، این نوع بیرینگ ها در دستگاه هایی مانند دستگاه‌های بدنسازی و دستگاهای سی ان سی (CNC) و …  استفــاده می شوند. بیرینگ خطی حرکت در راستای میله راهنما بدون لقی و کاهش دقت را تضمین میکند.

بیرینگ های خطی در سایز ها و اندازه های گوناگون و شکل های مختلف تولید می شوند که وظیفه اصلـــی آنها هدایت حرکت ساده رفت و برگشتــی در طول میله راهنمـــا می باشد و هر کدام قابلیت تحمل بار ویژه ایی را دارند .

آشنایی با انواع بلبرینگ های خطی

بلبرینگ های خطی (بیرینگ های خطی) در شکل ها و انواع مختلف تولید می شوند که کار همگی آنها یکی است یعنی حرکت خطی با دقت زیاد و بدون لقی روی میله راهنما اما به علت کاربرد های مختلف این نوع از بیرینگ ها در شکل ها و ابعاد های مختلف تولید می شوند که در ادامه آنها را بررسی می کنـیــم .

  •     بیرینگ خطی ساده
  •     بیرینگ خطی فلنجی
  •      بیرینگ خطی بلوکی
  • بیرینگ خطی ساده که شکل استـــانداردی دارد . این نوع از بیرینگ در دستگـــاه های بدنسازی زیاد استفاده می شود .
  • بیرینگ خطی فلنجی که شکل استـــاندارد آن مشابه شکل پائین و وسط است می باشد . این نوع از بیرینگ در دستگـــاه های سی ان سی (CNC) ، برش های لیزر و پلاسما زیاد استفاده می شود .
  • بیرینگ خطی بلوکی که شکل استـــاندارد آن مشابه شکل پائین سمت چپ است می باشد . این نوع از بیرینگ در دستگـــاه های پرینتر سه بعدی زیاد استفاده می شود .

بلبرینگ خطی بلوکی یکی از انواع بلبرینگ های خطی می باشد.بلبرینگ خطی یا بال برینگ برای کاهش اصطکاک در سیستم های حرکتی که با حرکت در یک مسیر مستقیم و یا منحنی عمل می کنند، استفاده می شود.همچنین بلبرینگ وظیفه ی تحمل بار دستگاه را دارد.

در حرکت هایی که درون ساختار دستگاه های مختلف صنعتی وجود دارد همیشه مقداری اصطکاک موجود است که طبیعتا بازده عملکرد آن ها را بسیار کمتر می کند. برای رفع این مشکل از بلبرینگ ها استفاده می شود و یکی از انواع بلبرینگ ها بلبرینگ خطی بلوکی می باشد.

در این بخش بلبرینگ خطی بلوکی را برای شما به طور کامل توضیح داده ایم تا شما بتوانید با خواندن این متن اطلاعات کافی درباره ی این محصول را داشته باشید و با اطمینان کامل آن را خریداری نمائید.

بلبرینگ خطی بلوکی چیست؟

بلبرینگ خطی بلوکی نوعی دیگر از بلبرینگ خطی است که از یک بلبرینگ خطی سری LM با یک بلوک آلومینیمی تشکیل شده اند و با مدل SC شناخته می‌شوند. در واقع این مدل مشکل مهار کردن بلبرینگ‌های سری LM را برطرف کرده و توسط سوراخ‌هایی که در چهار طرف بلوک تعبیه شده، امکان اتصال آن به سطوح مختلف را فراهم می‌سازد.

ویژگی های بلبرینگ خطی بلوکی

این بلبرینگ از ترکیب housing آلومینیومی و یک بلبرینگ خطی استاندارد تشکیل شده است.

در این ساختار  Housingجنس آلومینیومی دقت بالایی دارد و در عین حال از وزن سبکی نیز برخوردار است.

همچنین، اگر از این نوع بلبرینگ استفاده می کنید بهتر است بدانید که یکی از مزیت های اصلی استفاده از آن جابجایی و ناهماهنگی در محدوده بار‌‌های مجاز به هیچ عنوان اتفاق نمی‌افتد.

اجزای بلبرینگ خطی بلوکی

  • نگهدارنده که یکی از مهم‌ترین عوامل تعیین‌کننده حرکت و هدایت ساچمه‌ها می‌باشد.
  • ساچمه ها که از فاکتور‌‌های کلیدی ایجاد حرکت خطی، هدایت کننده شفت در داخل بلبرینگ با حداقل اصطکاک و بیشترین راندمان می‌باشد.
  • اسلیو خارجی که در تماس به صورت مستقیم با ساچمه‌ها تکیه ‌گاه‌ها بار را منتقل می کند.
  • درزگیر لاستیکی که برای جلوگیری از رفت و آمد مواد خارجی به داخل بلبرینگ و مانع از خارج شدن روغن از داخل بلبرینگ می‌باشد.
  • بلوک آلومینیومی که در بلبرینگ خطی بلوکی، بال بوشینگ اصلی درون بلوک آلومینیومی و توسط دو خار فنری که در دوطرف آن قرار گرفته، محصور می شود.

کاربرد بلبرینگ های خطی بلوکی

به طور کلی، از بلبرینگ ها در بسیاری از دستگاه ها استفاده می شود. اما دستگاه هایی که از بلبرینگ های خطی بلوکی بهره می برند، معمولا پرینترهای سه بعدی هستند. پس اگر شما در حوزه ای فعالیت دارید که در آن از پرینتر های سه بعدی استفاده می شود، این قطعه  برای شما بسیار پرکاربرد می شود.